13.05.2024 г., 7:27 ч.

Закуската на Мама 

  Поезия
318 3 2

ЗАКУСКАТА НА МАМА

 

Всяка сутрин се събуждам чист,

щом ми пейне трети път петела,

как ухае млякото с ориз! –

в мамината кухня – на канела.

 

Хайде, хапвай! – мама ще рече,

че и котаракът мляко иска! –

в мен едно забравено момче,

пак надява бялата си ризка.

 

Подир миг в притихналия двор

с кепчето ще хваща пеперуди,

или с рой врабчета в смесен хор

цяла Варна с песен ще събуди!

 

Почне ли дъждецът да вали,

в локвите ще шляпа по сандали,

щото мама с Третите петли

малкото дете във мен погали!

 

Литна ли из Божията вис,

откъдето път обратен няма,

ще си смислям млякото с ориз! –

в прелестната кухничка на Мама.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • От старчето до момчето, с безброй превъплъщения, диша "Седмата пейка", диша морето, дишат изпълнени с живот, всичките ти стихотворения!
  • Направо ще ме направиш фен на млякото с ориз, а от дете го недолюбвам
Предложения
: ??:??