29.06.2017 г., 21:00 ч.

Закъсня 

  Поезия
2256 25 27

Закъсня като цвят, избуял сред изсъхнала шума.
Не отвори навреме очи, не видя, не разбра,
че с любов те обвих, без излишно обвързващи думи,
че измислих за теб пъстроцветна, красива игра. 

 

Не подаде ръка, може би се изплаши от себе си
и осъди се сам – клет затворник в килия от студ,
да решаваш чрез ум на сърцето си сложните ребуси,
сам избра безопасния бяг, вместо порива луд. 

 

И отново мълчиш. Но издайната нежност в очите ти
лъкатуши край мен, като ласкава морска вълна,
а докосва душа, с безпристрастност на стара лечителка,
надживяла горещия, истинен дъх на страстта. 

 

Сам издигна стена и сега сам пред нея изправяш се.
Просто огънят в мен до последна искра догоря.
Само шепата прах, като притча, отдавна забравена,
ми прошепва, че мога поне да остана добра. 

 

Още имам за теб и усмивки, и слънчеви зайчета,
още мога да стисна с приятелска щедрост ръка,
но угасна онази звезда – лъчезарно омайваща.
Не очаквай любов. Забрави. Няма как. Закъсня

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??