29.10.2011 г., 17:37 ч.

Закъсняла любов 

  Поезия » Любовна
1046 0 7

ЗАКЪСНЯЛА ЛЮБОВ

 

Закъсняла любов, закъсняла надежда

прилича на късна, студена мъгла.

Слънчице мъчи се, плахо поглежда,

но навред е само мрак, тъмнина.

 

Мъглите се стелят късно наесен,

сърцето, посърнало, тръпне, немее,

земята пустее, не чуе се песен,

надеждата бяга, да дойде не смее.

 

Радости земни остават далечни,

а дали ги е имало нявга?

Проблемите твои остават си вечни,

може ли нещо да те зарадва?

 

И въпреки всичко сърцето обича,

живее с последна надежда.

Тя като слънцето още наднича

и накрай топлината довежда.

 

Закъсняла любов - цветенце нежно,

тъй разцъфтяло, но закъсняло,

дали ще те зима до края опази

или от студ ще си вече умряло?

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??