5.10.2007 г., 8:28 ч.

Залагал ли си? 

  Поезия
514 0 2

Залагал ли си някога любов
за евтината плътска драма,
обвила целия ни къс живот
в една разяждаща душата рана?

Залагал ли си някога живот
за мекото удобство на душата,
изпепелила твоята любов,
както договорът твой със Сатаната?

Залагал ли си някога любов
за краткото минутно изживяване,
погубило цял един живот
във опити на себеотрицание?

Залагал ли си някога живот
за надцененото богатство на жена,
проклела се задето те обича -
завинаги да преследва любовта!

© Цвети Димчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??