22.12.2015 г., 21:26 ч.

Залез в Иран 

  Поезия » Пейзажна
254 0 0
Залез в Иран
 
И тук огромно слънцето залязва,
в рубинените небеса.
И сгушено в космическите пазви,
остава там до утринта.
 
Преди да стъпи плахо в планината,
то всички сянки удължи...
Дойде нощта с звездите и луната,
и приказката продължи ...
 
И бавно лятото се прекатури...
Угасна лавата в Нощта...
Тамата по петите й се втурна,
с романтиката на света.
28.09.2006г.Техеран

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??