18.11.2020 г., 12:10 ч.

Залез в Южните морета... 

  Поезия » Пейзажна, Друга
256 0 1

 

Залез в Южните морета...

 

Потъна залезът в морето,

но чудно – то не потъмня́,

а неочаквано засве́ти

и заизлъчва светлина́!...

 

А вятърът над него сме́си

цветът на люляк и луна

и се понесе с нежна песен

в една прозрачна тишина...

 

... Но спря и вятърът да вее,

угасна залезът и той –

остана само да белее

в нощта шумящия прибой...

 

Изчезна бързо хоризонта

и над морето падна мрак,

но залез ей такъв се помни

във буря стигнал ли си бряг!...

 

Едно време в Южните морета

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Залез и море са винаги прекрасна компания
    Хареса ми, много!
Предложения
: ??:??