27.08.2016 г., 19:27 ч.

Залезът 

  Поезия » Любовна
520 1 8

Залезът пое боите от дъгата

                       и почна да рисува

Нощта обагри

                       цялата в червено

сложи и крила

                       да може да лудува

прати я в душевните килии

                       където пише "забранено"

 

Синьото насити с черно

                      постави му звездите

ветрове с напевен шепот

                      тайно омагьоса

на влюбени по мокър пясък

                      тръгна по следите

към Небето им издигна

            стълба от Ефир, блестяща, златокоса.

 

Настигна ги

            с гаснещия хоризонт им се усмихна

проблясна със зелено

             в дълбините морски

с Времето нетърпеливо

             забързано си тръгна

а влюбените си вървяха

             усмихнати и боси.

 

Юли, 2016 г

Х. Димитър, Гавраил

© Гавраил Йосифов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??