27.11.2008 г., 19:26 ч.

Залезът на ума 

  Поезия » Друга
556 0 1
Защо ме остави грешен
в черна забрава - в гробище
на мечти и блянове нощни...

... презрян! Меланхоличен!
Изгубен в Морето на Края
да скитам празен из Атлантида
и грешни рими да сплитам.

Мъртъв! Забравен! -
заробен от бляновете човешки -
без мисъл и без надежда
дращя с кърви думи безсмисъл.

Прости ми!
Върни ми живота!
Избави ме от тая прокоба,
дето раздира гърдите...

Защо ме остави грешен,
в черна забрава - роб
в гроб от любов?

© Богомил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??