Залязва слънцето
Залязва слънцето
като картичка цветна.
Окичен, залезът рисува
блясъка лунен на небето.
Като паяжина нежна опасал
тази приказка нощна,
оцветена от пламъка ясен,
душата ми отново зарежда.
И кацат на очите звездите -
толкова близо до мен.
Нощния път осветяват -
величествен, горд като ден.
Лунният блясък се огледа
в очите ми,
за да дочака тихото присъствие
на обичта в сърцето ми.
© Мария Всички права запазени