10.06.2015 г., 19:38 ч.

Залък хляб... 

  Поезия
425 0 2

ЗАЛЪК ХЛЯБ

 

Недовтасали,

рошави мисли,

ме разпъват...

В съня ми безумстват!

Търся отговор - да ги осмисли.

Без фанфари.

И без празнодумства.

А връхлитат - и ровят нахално -

без условности -

право в Душата.

Сгромолясана катастрофално -

пълзешком -

търся път... в небесата.

............

Няма скрито-покрито.

И няма,

нито явна,

ни тайна квартира.

Всяка истина, всяка измама,

свое място и образ намира.

Пада залезът - жълта секира.

Приземена -

Небето прегръщам.

Топла капчица -

в облак се свирам.

И при вас -

залък хляб - се завръщам.

© Донка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??