14.11.2019 г., 22:54 ч.

Замисли се, народе!!! 

  Поезия
446 0 0

ЗАМИСЛИ СЕ, НАРОДЕ!!!

 

Какво тук значи някаква си смърт...?
Ние си пожелаваме „Добро утро“
Но доброто е простреляно в гръд.
А знаете ли какво ще бъде утре...?

 

Не заспивай, народе, свит на кълбо
под коварната черна черга на мрака!
Бъди солидарно, окато общество,
защото не знаеш какво утре ни чака!

 

Не се разделяй на групи гласовити,
готови да се хванат за гръкляна!
Докато ние си играем слепи игрите,
друг в хватка зловеща ще ни хване.

 

Мислете за своите малки невинни деца!
Мислете за поколението разлюляно,
непознало още своята нелепа съдба,
но от пари и охолство вече пияно.

 

Събуди се, народе, събуди се!
Имаш сиво вещество – замисли се!
От теб единствено всичко зависи. -
Ще се изядем ли от вътре, непомислили...?

 

Да се върнем към първите български завети!
Че само единството е правия път.
Нека от Бога благослов да ни свети
и тая светлина да изпълва нашата гръд.

 

14 11 2015
 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??