24.03.2011 г., 14:23 ч.

Замяна 1 и 2 

  Поезия » Друга
800 0 7

 1 

 

Програмата винаги пита учтиво:

„Ще замениш ли с новия файл предишния?”

Давам “YES” и старото си отива,

по своя двоичен път към Всевишния.

Забелязал съм, че и Съдбата

предлага  понякога,

да изтрие спомен, място, събитие...

Казва, че всичко е част от играта –

просто файл от програма „Човешко развитие”.

Днес се натъкнах на бъг

в ДНК-то от битове,

просто малък недъг -

пробив в житейските щитове.

Дадох „YES” да изтрия душата си,

но светна в червено бележчица строга:

файлът се пази във папка „Безсмъртие”!

Командата “DEL” идва

само от Бога.

 

2010

 

2

Програмирани, дните напират

към безстрастния личев архив;

две любящи очи ги сканират

и докладват във случай на срив.

Търся слабости в тази матрица,

управляваща моя Живот:

своите нули да заменя с единица,

да разбия вселенския код.

Тъм, където съм стъпил „на криво”,

да активирам командата „DELL”,

да връщам времето и

да гледам „на живо”

колко дал съм и колко съм взел...

Любовта ми е скенер безгрешен,

всеки миг се преглежда надлежно.

Даже вирус, във бяло предрешен,

бива „хванат” и изтрит неизбежно.

В смъртоносна матрица обгърнати,

спят безброй заблудени души,

единиците, в нули обърнати,

са приспали уж будни очи.

Деформиран е кодът двоичен,

всичко почва и свършва с лъжа.

Животът е бъг нелогичен,

преследван с „желязна ръка”.

За матрицата - ние сме нули...

Единица е само смъртта.

Програмата автоматично потулва

всеки опит за байт светлина...

Мернах слабост в матричната схема -

щом от моите „бъгави” дни

само най-щастливите мигове вземам,

във  матрицата случва се срив!

Любовта пак е скенер безгрешен,

който сканира за сродни души.

Дигиталният звяр е тъй смешен,

щом Истина крепостта му руши.

Тъм, където съм стъпил „на криво”,

активирам командата „DELL”,

връщам времето –

гледам „на живо”

колко дал съм и колко съм взел...

 

2011

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??