23.12.2007 г., 20:15 ч.

Замъци в небето 

  Поезия » Философска
541 0 2

Замъци в небето

 

Кажи ми, защото сама не знам отговора,

кажи ми, защо всичко трябва да стане така?

От първите си дни светът ти е изпълнен с мечти,

красиви, невинни като първото кокиче,

малки желания, надежда, че ще се сбъднат.

Кажи ми, защо човек продължава да мечтае,

да копнее за неща, дори, когато детството отмине

и трябва да се изправи пред сивия свят.

Там, където няма замъци с бели кули,

поставени на златни пиедестали в небето,

а само ситен дъжд и сиви облаци.

Кажи ми, защото сама не знам отговора,

защо имаме тази способност да желаем?

Било то за нова парцалена кукла или нова къща,

за кученце с розова панделка или преградка на любим.

Защо го правим, когато всичко е илюзия,

един прекрасен замък високо в небето.

 

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А аз си мисля, че е заради красотата на белите им стени. Седих и ги гледаш от високо и си представяш колко хубаво би било да можеше да си там и да видиш света от високо.
  • колко красиво звучи...замъци в небето...
    защо го правим...обичаме приказната красота...
    с много обич за теб, Диляна.
Предложения
: ??:??