30.11.2008 г., 21:11 ч.

Запей или млъкни 

  Поезия » Друга
759 0 10
"Земята на Ботев и Левски"
е площ на Азис и Доган.
Химера е думата - честност,
лъжата на почит е там!
С чалга залят е простора,
кючекът е танц роден, нов...
Убийци не влизат в затвора.
Крадецът за подвиг готов.
Народът в агония стене.
Мутри раздават закон.
Рушвети управникът взема,
на грешките прави заслон.
В палати огромни живеят
тез, дето са днеска на власт.
За още богатства копнеят,
не чуват народния глас.
Забравени Левски и Ботев...
За подвизи няма очи.
На герба лъвът е самотен.
Балканът се дави в сълзи.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??