3.07.2009 г., 8:29 ч.

Запуцаа пушки и стана чудна сватба 

  Поезия » Друга
618 0 8

Запуцаа пушки...

и стана чудна сватба

 

Едно лудо, младо,

тръгна към мегдано,

оро да играе,

момите да смае...

Ега го харесат!

                      

Тамо, на мегдано,

бе пълно със хора,

сите нагиздени,

в ново пременени...

Кой от кой по арен.

 

Момакот се фана

най-отпред на оро,

с китка зад ухото,

баш ерген в селото...

Сите му се радват.

 

Най-му се зарадва

една ямболлийка –

бела и цървена,

вечно е засмена...

Най са си прилика. 

 

Чудо взе че стана

тамо на мегдана...

Запуцаа пушки,

както е по мъжки...

Младите се взеха!  

 

Чудна сватба беше,

гайдар им свиреше,

а моми и юнаци

песните им пяха...

Бая народ се сбраха!

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??