22.08.2014 г., 13:34 ч.  

Зараждане на песента 

  Поезия » Друга
399 0 3

Раздига си покривката полето
с листата жълти, плода необран
и само тъжен повик на щурчето
напомня ни за щедрия курбан
на лятото, на късната ни есен
в очакване на снежната брана
да замете и да извие песен
над зърното под черната бразда.

Напролет като феникс ще покълне,

щом пролетният вятър зафучи,
леда стопил, надеждите ще върне
и в струйки водопадни ще ручи,
когато с крясък ще слетят ятата
над нивите, събудени от сън
и южен полъх ще бразди челата
на хората, пред празничния звън.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??