11.11.2015 г., 9:56 ч.

Зараза 

  Поезия » Гражданска
344 0 2

ЗАРАЗА

Сред политическите машинации
къде сме ние, „масите народни“?
Зрители на шоу „Излагация“ –
пародия с участници негодни.


Глупава и предизвиква стрес,
но ние сме се вперили в екрана
с почти мазохистичен интерес,
дали до края зрител ще остане.

 

Комичното отдавна е трагично,
но глупостта дълбоко ни омая –
абсурдното минава за логично,
а ние си повтаряме „Все тая…“

 

И вместо да освиркваме актьорите,
започваме взаимно да се мразим.
С две думи – вземаме им ролите,
преди салона бавно да опразним.
06. 11. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??