30.11.2017 г., 22:20 ч.  

Зараза 

  Поезия » Философска, Гражданска
501 2 1

Сив град, мрак и прах.

Къщи от бетон. Четири стени.

Души навред обвзети в страх.

Уви, всичко може да се промени.

 

Хора като зомбита бездушни, 

по тротоари мръсни ходят.

Правила и норми тъй послушни

кротко спазват, но все тъй без посока бродят.

 

Останал ли е признак на любов?

Прозира гняв дълбок, омраза.

Останал ли е и един готов,

решен да пребори таз зараза?!

 

Работа, кариера, пари. 

От добрите порядки и помен няма дори.

Фалшиви усмивки, разбити мечти,

лъжовни думи с нечестни игри.

 

 

 

© Йордан Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Врееме е! Време е за промяна! За почистване и прочистване! Иначе няма как да влезе светлината в домовете и душите ни! Няма как да задишаме с пълни гърди!
Предложения
: ??:??