2.11.2011 г., 19:46 ч.

Зараза с безсмъртие 

  Поезия » Философска
1336 0 22

Красива съм,

защото те обичам.

Защото ме издава любовта

в разсеяния поглед, нетипичен

за строгата улегнала жена.

 

Във твоя сън

несдържано събличам

скафандъра си мазен от деня,

лепящ от куртоазност и приличност -

по кройка от матрични правила.

 

Прости ми, че

в теб пясъчно изтичам.

И пускам в наранените места

от мене песъчинкова първичност,

възкръснала надежда, от сълза.

 

Попивай ме

със болна истеричност...

И вените ти като заразя

с безсмъртие, защото си обичан,

ще кажа на Смъртта: Добре дошла!

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??