5.09.2008 г., 14:56 ч.

защо? 

  Поезия » Любовна
615 0 3

Защо очите ти така ме гледат?

Нима за мен все още те боли

и сякаш искат отново да отнемат

това, което ти отдавна в мен уби.

 

Защо изобщо очите ни се търсят,

щом няма думи, с които да простим?

Защо изобщо душите ни се мъчат,

щом избрали сме пътя, по който да вървим?

 

Дали защото у всекиго остана

една безмълвна, неизказана любов,

или защото просто не мога да престана

да си внушавам, че това е някаква любов.

 

И така всеки по своя труден път върви,

един към друг привидно охладнели,

и само блясъкът в техните очи

напомня за огъня, в който са горели.

© Катя Делчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Защо?" е от онези странни въпроси, чиито точни отговори никога няма да разберем, но въпреки това - цял живот ще ги търсим...
    Поздрав за хубавия стих!
  • Ех, тази любов!Така бързо ни завладява , а после не иска да ни пусне .Харесах!Поздрви от мен!
  • защо???вечния въпрос
Предложения
: ??:??