12.03.2014 г., 0:37 ч.

Защо 

  Поезия » Друга
364 0 1

Защо когато се променяме,

оставаме едни и същи

и много предпазливо гените

към корена си се завръщат?

 

Защо когато не прощаваме,

оставаме сами в безкрая

и неразбрани се смаляваме,

побрали всичко в миг нетраен.

 

Навярно Бог, когато правил

от кал Мъжа, от кост Жената,

съвсем неволно е забравил

да сътвори така душата,

 

че да е бяла, чиста птица,

а песента ù да се чува.

Във пламналата ù зеница

Човекобог да съществува.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Безкрайните въпроси за сложността на човешката душа ...! Дали някога ще намерим верния отговор? Поздрави, Нина!
Предложения
: ??:??