Защо животът започва с плач,
защо гневът се простира от зори до здрач?
Защо трябваше да бъдем 5 века оковани,
защо светците в Батак бяха изклани?
Защо църквите се превърнаха в убежище
за жени и деца, търсейки изход от това посмешище?
Защо Апостолът не успя да види свободата,
защо на Шипка вместо оръжие използваха телата?
Защо бомбата винаги има последната дума
и защо я наричат "модерната чума"?
Свят във война или война на световете,
моля се на господ да ни опрости греховете и
любовта да надделее над омразата и страховете.
© Деко Всички права запазени