16.06.2013 г., 19:46 ч.

Защо? 

  Поезия » Гражданска
416 1 1

Омръзна ми от хорска простотия,

омръзна ми от болни умове,

омръзна ми от земна немотия,

омръзна ми от низки духове.

 

- Защо омразата ни е на почит?

- Защо завиждаме изобщо?

- Защо животът ни е с грешен прочит?

- Защо невежеството е всеобщо?

 

 - Защо децата ни растат в тъма?

- Защо убиваме кристалната им вяра?

- Защо ги тровим със миазма на греха?

- Защо ограбваме душите им без мяра?

 

Светът за истината ще узрее,

че свята е посятата надежда

и вярата ни никога не ще изтлее,

че Бог на светъл път извежда.

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво! Ти ме изпревари–и аз исках да напиша подобно! Браво!
Предложения
: ??:??