19.08.2007 г., 17:19 ч.

Защо 

  Поезия
542 0 1
Защо ме е страх
да гледам в очите?
Защо да намразя
така ме е страх?

Стените високи
защо не понасям?
Защо ме боли,
когато сама съм?

Защо се боя
от времето хубаво?
Да свърши света?
Би било глупаво!

От силния вятър
защо се предпазвам?
Щом помня мечтата си -
значи си вярвам.

Защо се съмнявам
във думи неказани,
защо им обръщам
изобщо внимание?

Коя съм, къде съм
защо да не питам?
Защо да не мога,
щом често опитвам?

22 ян. 2005

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??