31.05.2016 г., 7:51 ч.

Защо - благодаря? 

  Поезия » Философска, Друга
912 0 2

Защото благо даря,
не мерсувам,
защото отново да видя те искам,
не чао!
Защото на роден език поздравувам,
то цяла молитва у него е поздрава май.

 

И ето, благо дариш,
а аз моля!
Макар че аз да съм дал тебе вещ.
То доброто що благом даруваш по воля,
е за мене молитве по-ценно, кандило и свещ.

 

Защото, по роден език поздравявам,
Здравей!
Нека здравето крепне у теб!
И благодаря ти, и себе си аз пожелавам,
молитва, със дума едничка от теб!

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??