10.04.2019 г., 11:53 ч.

Защо е нужна болката 

  Поезия » Философска
553 1 2

Животът е лутане дълго – дирене на истини,

а към Истината, види се, няма пътища земни.

На въпросите вечни – за живота и за човека,

всеки сам път си прокарва – от памтивека.

 

Питам се:– Няма ли Истина обща за всички?

Защо по Пътя не крачим, като свои, близки?

Без пристрастия, кълбото милва ни всички?

Защо светлото съзираме в посоки различни?

 

И да засеем, и благославия небето да прати,

ако Слънце не свети, дали семе ще покълне?

Урока вековен не сме си го научили все още,

вместо да благодарим, все искаме още, още.

 

Триумфира в инстинкта векове Его жилаво;   

кой кого да прецака – кой кого днес да разкъса.

Колко ли хилядолетия делят звяра от Светеца?

Това го знае само Той – разпнатият на Кръста.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Катя, благодаря ти, че се отби при мен! Хубаво е някой да те усеща!
  • Поздравления за силния стих, Гюлсер!
Предложения
: ??:??