8.02.2014 г., 21:22 ч.

Защо го правя? 

  Поезия » Любовна
520 1 2

 

Нагледах се на смърт,
на отчаяние, на мъка...
Ще ме изплашиш с какво?
Със студа навънка?
 

Или с този в очите ти...
Огледай ме добре... На слаб
приличам ли? И тук обърка...
В раните си аз научих се да бъркам...
 

И ми харесва да усещам болката!
Поне е истинска и кара ме да чувствам...
И много лесно виждам нещо в сенките
и два пъти по-лесно го отблъсквам...
 

Та ще се плашим ли? Умея го!
Избирам първи да захапя...
И няма пускане, докато с кръв не се обагриш.
Вратата чака ти да се изпратиш!
 

И с гордост си показвай белега,
поне аз видими ги правя...
Да си личи, че някой си и някога
е бил открит. Ето защо го правя...

© Йордан Ботев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??