11.03.2009 г., 1:48 ч.

Защо ли 

  Поезия » Любовна
1211 0 28

Една сълза се стича бавно,

такава нежна, мъничка сълза,

не зная даже как се казва,

за тебе ми напомня тя...

 

Едно далечно ехо в нощта долита,

самотно ехо в нощна тишина,

тъжовен спомен ми донася

за грейнали очи, за влюбена Луна...

 

Защо ли нощем споменът ме буди,

защо не мога да заспя...

да,  нека спят те...другите,

забравили що е любов и що е младостта.

 

Аз към небето поглед ще зарея,

ще гледам хиляди звезди в нощта

и със  сълзата ще милея

за твоя образ  в моята мечта.

 

И после...тихо ще обърна

на спомени ненужни  гръб,

възглавницата ще прегърна

и...ще забравя за света.

 

Защо ли тази нощ Луната ярко свети,

защо ли тез звезди така блестят...?

 

 

 

http://www.vbox7.com/play:722fc515

 

© Владимир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??