З А Щ О ЛИ
Животът е бягане със препятствия,
но не на дистанции ограничени и кратки,
а до последната точка на цялата дестинация,
изпълнена с горчиви падения и победи най-сладки.
Блокажи съдбовни по тялото,
които търсят точните отговори,
на въпроси банални,често задавани,
касаещи срока на нашата годност.
Те не са,за да се плашим от тях,
а да решаваме важни,актуални проблеми,
приоритети за триумф,предпоставки за крах
по отвесните върхове на тревожното време.
Най-големият пик от всички е рака,
дефакто той е най-голямото предизвикателство,
но най-голямата изненада що ни очаква
е,че той не е враг,а най-добрият приятел.
Механизмът му много е сложен,
включващ участието на хиляди гени,
Той е в основата на Словото Божие
и на ДНК азбуката най-мъдро решение.
Алтернативата е свързана със Духа,
а не с операционната маса
и с възможността личностите да понесат
товара на Мисията,що ги очаква.
Той е на Съдбата разковничето
за виталността на житейската перманентност,
Той е база на поуките от пословиците,
Той е Настояще,Бъдеще и Заветност.
08.09.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени