5.08.2015 г., 0:08 ч.

Защо не можем 

  Поезия » Друга
312 0 2

http://vbox7.com/play:b8e0bf56

Идея и заглавие от „Малка песен” Хр. Кидиков



Ще сме щастливи… Ако можем

във птици днес да се превърнем.

Да си сменим за малко кожата 

и радостта си да прегърнем.

 

Със слънцето да се събуждаме.

На юли със смеха и думите.

Да не мечтаем нищо чуждо,

а просто да потънем в дюните,

 

в житата да нагазим боси,

да дръпнем на реката плитките

и по пътеки сенокосни

да пееме на маргаритките.

 

Сълза да станем – нежно-алена,

върху лицето на Зората,

трева, светулка, непогалена

със пръстите на топъл вятър.

 

Със синя обич във зениците

да търсим бързащото ято.

Така ще  можем като птиците

да сме щастливи всяко лято.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??