8.12.2017 г., 8:33 ч.  

Защо не сме хора 

  Поезия » За деца
1011 1 5

Защо не сме хора,

защо не сме добри, 

защо ден след ден

вършим само злини?

 

Защо не сме любезни, 

защо не сме учтиви?

За да сме добри,

трябва да сме мили.

 

Толкоз ли е трудно

да кажеш "извинявай",

или пък с усмивка

да кажеш "заповядай"!

 

Няма ли в сърцата ни 

капка доброта,

на изпаднали в беда 

да подадем ръка?

© Таня Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Раждане на Добротата »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??