Dec 8, 2017, 8:33 AM  

Защо не сме хора 

  Poetry » For kids
1008 1 5

Защо не сме хора,

защо не сме добри, 

защо ден след ден

вършим само злини?

 

Защо не сме любезни, 

защо не сме учтиви?

За да сме добри,

трябва да сме мили.

 

Толкоз ли е трудно

да кажеш "извинявай",

или пък с усмивка

да кажеш "заповядай"!

 

Няма ли в сърцата ни 

капка доброта,

на изпаднали в беда 

да подадем ръка?

© Таня All rights reserved.

The work is a contestant:

Раждане на Добротата »

16 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??