С направени - в Русия две девойки,
аз лятото в Бургас се запознах.
Не ги броях - рускините за бройки,
но въпреки това до тях се спрях.
По-здравата мамашка беше само
на петдесет и няколко лета:
типичната за Раша пълна дама
със златен зъб отпред на челюстта.
Но другото моме бе много младо:
метисче с леко дръпнати очи.
Напълни ми душата… и от радост
наточих всички мои слабини!
Реших, че няма начин да подмина
безплатното яйце на Фаберже.
Не бях общувал - близо от година
с красиво, нешлифовано моме.
Поканих двете рашки - да закусят
с водка, без сельодка и хайвер.
Дори ако решат… да се надрусат!
Да видят, че съм точен кавалер.
Бях сигурен - че бързо ще напия
мадамата със златната уста,
пък след това - със младата фурия
ще се натисна яко през нощта!
Подлъгах двете дами от тайгата
със моята трогателна молба
и хукнахме директно през тревата
в таверна - недалече от брега.
А там поръчах мигом литър водка
и вдигнах тост за руските жени.
И вместо много мазната сельодка
аз викнах девет лозови сарми.
Не бяха нужни - никакви - покани
на моите мамашки от Ростов,
да почнат да попиват - килограми
от скъпата бутилчица Смирнов.
Зарадвах се на жадните рускини,
особено… на здравата мома
и вдигнах трета чаша със мартини
за руската, нерадостна съдба!
Но мина час… и литърът изчезна,
а следващият вече беше Флирт.
В един момент - и слънцето зачезна:
мартинито ми беше с много спирт.
Запях на глас… любимата Катюша,
похапвайки си лозови сарми.
Не чаках, а с мамашките се гушнах:
безпаметно с мартини се напих!
Свестих се гол във хубава квартира,
миришеща на газ от Нефтохим.
Навярно аз… в завода се намирах
и дишах много готиния дим.
А с мен в леглото, с резен сочна диня,
с изпънати… огромни рамене
седеше - гола - здравата рускиня
със златен зъб на горното чене.
Усмихнах се на рашката в леглото,
огледах се за дрехи и бельо,
нахлузих си - в движение - сабото
и хукнах като чуждо НЛО!
Така отказах - сладкото мартини:
опитах да си легна с Фаберже,
а вместо туй - с рускиня с едри дини
край Нефтохим прекарах се добре!
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени