13.09.2018 г., 13:36 ч.

Защо са ми лилави пеперуди?.. 

  Поезия » Любовна
422 6 1

Не ме целувай. Даже не прегръщай! 

Ще се обичаме и без да се докосваме. 

Тя, любовта обикаляла по къщите, 

и който ѝ отвори - омагьосан е... 

Ще бъдем две очакващи душѝ, 

които са се срещали

високо. 

Там, горе в полет от 

мечти, 

където е небесно-синьо и широко... 

Не ме целувай! Иначе се чупя. 

И после как събира се това сърце? 

Щом няма никога да ми се случиш - 

освен да пиша, що са ми ръце?..

Защо са ми лилави пеперуди? 

Копринен ако стана ще се чудя, 

но ти ако желаеш ме целувай! 

От счупен колко още да се счупя?...

 

Danny Diester

01.08.2018

Toronto, Ontario, Ca.

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??