4.03.2009 г., 13:50 ч.

Защо са ни отлъчили от рая 

  Поезия » Друга
611 0 10

  

Веднъж във рая

Господ срещнал Ева.

Била безкрайно тъжна тази дева.

И Господ казал:

- Ева, ти си в рая!

Кажи какво те мъчи, та да зная -

наместо

радостна и вдъхновена,

защо изглеждаш толкоз угнетена?

 

- О, Господи,

при тебе идвах със молба голяма!

Тъй както нявга

от реброто на Адама

ти мене си създал,

създай, от още две ребра,

мъжаги още двама...!

 

А Господ,

този старец благонравен,

от таз молба бил първом ошашавен!

 

След туй

така се възмутил и разлютил,

та казват, че едва не я набил!

А след това от рая я изгонил!

 

Изгонил само нея.

А Адам,

след своята съпруга тръгнал сам.

Че в дружбата, във любовта, в бедите,

мъжете сме по-верни от жените!

 

Та затова

са ни отлъчили от рая.

Защо намесват и змия - не зная.

___

* От книжката "Стихове със името на Бога" 

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??