Ще ви попитам, колко е нормално
престъпниците да остават ненаказани,
да се пробива с нещо неморално,
законите да бъдат газени?
И ще задам въпрос и след въпроса -
Защо станахме робите на запад,
защо достойнството ни стана просяк,
защо отвсякъде и всички ни ограбват?
Но няма да се спра дотук, о, не!
Къде изчезна политикът-патриот
и кой със тази участ ни прокле,
да го замести алчен, зъл идиот?
И много още иде ми да питам,
но стига ми дотук и този старт -
Във търсене на отговори скитам
и тъжен ми е даже... трети март...
16.02.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени