25.05.2007 г., 11:25 ч.

Защо ти трябваше любов? 

  Поезия
549 0 2
Защо ти трябваше любов - да я съсипеш,
и моите чувства ти да нараниш?...
Защо ти трябваха очи - да ме оплиташ,
всеки ден в ужасните лъжи...

Колко дни, замислена, те чакам...
изронила всичките сълзи...
за теб очите си изплаках,
но едва ли ще те заболи...

Какво очакваш - още да обичам,
тъй както те обичах аз преди,
толкова си хладен и циничен,
не знам защо се промени?

Отговор от тебе аз не искам,
очите хладни достатъчно шептят,
и с тях не мога аз да споря,
двамата не сме от един и същи свят.

Как съдбите ни различни,
се пресякоха в любовта,
толкова ти е безразличен,
че заради тебе ще умра.

Не зная Бог ли ме наказа,
да страдам и да ме боли,
кажи ми този лед и тази омраза,
къде в душата си събираш ти?

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??