11.06.2017 г., 21:13 ч.  

Защо задаваме въпроси 

  Поезия » Друга
268 0 1

Защо задаваме въпроси

 

Нощем времето създава

от думи странни колиета,

опитвайки чрез тях да създаде

лик на моралната несрета.

 

Без да знае, глупакът  рискува,

умният – проверява възможност.

Не желаят в мир да пладнуват

и нищо тях да тревожи.

 

Защо ли раждаме въпроси,

а се боим да ги изкажем?

Нима е важно от кого са,

ако за всички нас са важни?

 

Защо ли кучето и конят

в нас се влюбват безрезервно,

а хората единствено си гонят

свойте сметки – бели или черни?

 

Защо задаваме въпроси,

чийто отговор е неизвестен?

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Точно заради неизвестният отговор! За едни - любопитство, за други - любознателност... Като малата Миши. Пита: Защо ми се е родила рана? Ето тук!
Предложения
: ??:??