1.05.2021 г., 15:45 ч.

Защото 

  Поезия » Любовна
459 2 4

 

 

 

Защото само ти ще ми останеш,

след всяко сгромолясване с неясно име,

след всичките усилия за малко блясък,

откъснат от небесните градини.

 

Защото другите са продължение на сенките,

изгубени във опит за летене,

крещят в далечината стари митове,

неясни очертания - зад мене.

 

След пътища, изпълнени с отсъствия,

и богове, смалени в минотаври,

морето ми е нишката за връщане,

защото ...само ти ще ми останеш.

 

© Мария Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??