May 1, 2021, 3:45 PM

Защото 

  Poetry » Love
454 2 4

 

 

 

Защото само ти ще ми останеш,

след всяко сгромолясване с неясно име,

след всичките усилия за малко блясък,

откъснат от небесните градини.

 

Защото другите са продължение на сенките,

изгубени във опит за летене,

крещят в далечината стари митове,

неясни очертания - зад мене.

 

След пътища, изпълнени с отсъствия,

и богове, смалени в минотаври,

морето ми е нишката за връщане,

защото ...само ти ще ми останеш.

 

© Мария Ганчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??