24.10.2007 г., 17:48 ч.

ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧАМ 

  Поезия » Любовна
1483 0 17

                                                    ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧАМ

                                                                                НА  ЗАРИ

 

       

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМ МЛАД И ТЪЙ ЩАСТЛИВ?
СМУТЕН ЗАДАВАМ СВОИТЕ ВЪПРОСИ.
НЕ СЪМ ИЗВЕСТЕН, НИТО ПЪК КРАСИВ,
ДОРИ БИХ КАЗАЛ, МАЛКО СЪМ РЕВНИВ.
А ОТГОВОРЪТ С ВЯТЪРА СЕ НОСИ!

 

ЗАЩО ПРЕЛИВАТ ЧУВСТВА В МОЙТА ГРЪД,
ЗАЩО С КРИЛЕТЕ НА АМУР СЕ НОСЯ,
ЗАЩО СРАЗИЛ БИХ ВСЯКА ПОДЛА СМЪРТ
В УТРОБАТА НА ВИХРЕН ВОДОВЪРТ
ЗА СЕБЕ СИ БЕЗ МИЛОСТ ДА ИЗПРОСЯ?

 

КАЖИ, ЗАЩО СЪМ ТОЛКОВА ЩАСТЛИВ?
А ОТГОВОРЪТ С ВЯТЪРА СЕ НОСИ!
НАЛИ ТИ КАЗАХ, ЧЕ НЕ СЪМ КРАСИВ,
ДОРИ ДОБАВИХ, ЧЕ СЪМ И РЕВНИВ.
НО БЕДНЯК НЕ СЪМ. И ЛЮБОВ НЕ ПРОСЯ!

 

КАЖИ, ЗАЩО СЪМ ТОЛКОВА ЩАСТЛИВ?

 

 

© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??