26.02.2014 г., 13:15 ч.

Заснежаване 

  Поезия
815 0 20

 

Виж, някой е шприцовал сняг по клоните,

застинали във пози на момичета.

Стоп-кадър. Кратък миг на безтегловност,

на млада свежест в тази стара зима.

 

Преди снегът да стане на мехурчета.

Преди да остареят пак брезите.

Преди досада да набръчка устните

и те да се превърнат във стафиди.

 

Чуй, младите момичета се смеят

и въздухът ехти от живи сокове.

Току-що клоните са побелели.

Тъй мимолетно хубави са клоните!

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??