14.01.2020 г., 17:14 ч.

Завоеватели 

  Поезия » Хумористична
302 0 2

От каменните къщи на Родопа,

от сламените хижи на Пирѝн,

без вакло стадо и без сопа,

по тънка блузка и по клин.

 

От равните поля на Север

до черното море и Странджа,

със мама, кака, тъща, девер...

Без грам уплаха и без манджа.

 

Пеша, на влак, на автостоп,

с кола, със бус, на камион...

Като подгонени от нов потоп,

надуват София - мечтан балон.

 

А тя, горката, ще се пръсне,

дрънчат зловещо селските окови.

Напразно чака да възкръсне,

прииждат варварите нови.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??