7.07.2009 г., 11:01 ч.

Завръщане 

  Поезия » Философска
349 0 1

 

 

 

                                                        Завръщане

 

                                       Изхарча ли последната мечта

                                        на вярата от малката хазна,

                                        утеха търся в моя роден град.

                                        Тук прахта по прозорците    

                                         е от забравени спомени.

                                         Димят изгорени илюзии.

                                         Знам къде се крие болката.

                                         Познавам лично радостта.

                                         След моята софийска пролет,

                                          пак тук ще чакам есента.

                                          И след разплаканите вечери,

                                          знам, тук ще дойде сутринта.

                                          Но няма да се върна вече,

                                           в оня двор, при старата асма.

 

                                                                           Wali./Виолета Томова/

 

 

 

 

 

 

   

 

                   

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравявам те! Отново разкошен стих...

    ...моите крачки! Късчета избори, с които разплащах
    силните пориви на младата жажда, освирепяха от нуждата
    да си отпочинат-връщам се при онова, от което заминах...
Предложения
: ??:??