3.07.2021 г., 20:25 ч.

Завръщане 

  Поезия
510 9 17

Завръщането винаги боли

особено когато си виновен.

В сърцето ти, забити сто игли

превръщат топлината в ясен спомен.

А иначе не плачеш. Няма как.

Сълзите свършиха се много бързо.

Висящи некролози – смъртен знак.

Висяща тишина дъха ти връзва.

Спокойствието тук е вече кът,

“Прости ми” се изтърка до небето.

А демоните нощем с теб не спят,

и впиват се вините във сърцето ти.

Ще тръшнеш утре входната врата

и буца в гърлото ти е ще приседне.

Дъхът ти спира. Болка по кръвта

ще носиш, щом обичаш до последно.

 

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Завръщането винаги боли
по някаква неведома причина.
На прага сядаш, чакаш, но дали
пристягането в ляво ще премине?
И с вързани очи ти е познат – ...
  410  11  11 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??