20.11.2013 г., 8:02 ч.

Завръщане 

  Поезия » Гражданска
678 0 10

ЗАВРЪЩАНЕ

 

 

Всяка възторжена песен

днес е вандалска приумица

или химн на обесници

от затвори и лудници,

 

празник на демони, демон за ангели.

Време е вече, време и късно е даже.

Честните трябва да станат и праведни,

а на ламята главите да бъдат отрязани.

 

 

За да шурнат водите в лехите пресъхнали

и да зрее златната ябълка всяка година,

да се храни земята ни с обич и дързост.

И пак да ни стане Родина.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??