2.09.2015 г., 22:02 ч.

Завръщане в детството 

  Поезия » Гражданска
594 0 6

 

ЗАВРЪЩАНЕ В ДЕТСТВОТО

 

Ще можем ли с тебе, макар за минута,

дечица да бъдем – добри,

с подпряни главички на баба си в скута,

след толкова смях и игри?

 

А дядо – щом влезе – свалил ямурлука,

към нас да поглежда сърдит

и тъй да пропъдим фалшивата скука

на свят – погрознял и прикрит...

 

Кажи ми сега, докъде ни докара

модерният сив Интернет?

Защо все се търсим, а вечно ни няма

и всеки така е зает?

 

И кой ли, кога ли, за мен ще завърже

момчешко хвърчило с конец?

Дали пък и аз – упорито, но бърже –

ще късам за тебе синчец?

 

Ще бъдат ли светли душите ни в края –

преди да напуснем света?

Не зная, а искам това да узная

със цялата своя душа.

 

Затуй продължавам и твърдо калявам

материя, мисъл и дух –

да мога, със обич, и аз да дарявам

копнеж за завръщане тук.

 

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??