23.09.2023 г., 8:54 ч.

Завършек 

  Поезия » Свободен стих
161 0 0

Завършек

 

Лесничеят пусна в Природата думите свои.

Изпълнявайте, който желае.

Денят уважавайте - мислете.

Съединявайте всичко със всичко.

Сами хлеб си правете вкусен и твърд.

 

С водата студена обливайте се.

По Земята боси често ходете.

Движете се - разходки правете.

Спирайте се - шум чуете щом.

Забавяйте ход, когато се движат хора, коли срещу вас.

 

Назад се често обръщайте.

 

Отворени пътища вижте.

По тях ходете.

По пътища паралелни по възможност движете се.

Спящи хора не будете.

Боговете прославяйте, иначе не се молете.

 

На краката свои, ръце и ум разчитайте.

Слънцето почитайте-поздравявайте.

Парите си пазете, но сейте ги за другите - давайте суми скромни на хора изпаднали.

През ден един път се хранете.

Ако някой иска да зависи от вас - дайте му зависимост.

 

Иска той да яде от вас, да пие, да ви служи иска - прекрасно - изгодна е таз сделка.

С независими хора, същества не се занимавайте много.

Съвместно с приятели разсъждавайте.

Чай пийте, кафе.

 

Веществата силни - не бойте се от тях.

Но ги владейте - табак, вино и др.

 

Еротиката не избягвайте - хранете се доволно от нея.

Но - уважението си не губете.

Не ходете много надолу.

Усетиш ли, че надолу вървиш, боговете незабавно започни да прославяш.

 

Мисълта и мисленето уважавай.

На проблеми-противоречия-борби-беди малки - радвай се - те мисъл, пътища, възход, победа носят. Ура!

Предметите от дома свой гледай-уважавай.

Размествай ги често - обръщай - гали ги.

Живи са те същества.

 

Заминалите в Нав - на света онзи - почитай, уважавай, за помощ призовавай.

Щом усетиш търкане в нещо, удряне, злополука всякаква - те са - знак подават за връзка и внимание.

 

Упражнения всякакви физически, бягане, фитнес, туризъм обичай и прави.

Психиката те разтоварват-очистват!

Мисълта усъвършенстват.

Лицето светло и красиво без съмнение правят!

 

Това е условният сега завършек.

На учението на Лесничея.

Какво ще говоря още, как?

Нощта, денят ще покажат.

На Велес, и на мен самият - слава.

 

Да добавя още нещо.

Дръвце малко поникнало на място неподходящо не бой се да изкорениш.

Трева, бурен от пътеката своя - да премахнеш.

Но леко, с уважение, и не всичко.

 

Правило основно навсякъде имай.

Действай и прави нещата през едно, през две, през три.

Не бъди еднообразен, крайно напорист.

Не упорствай там, където победил си, да искаш пак и пак победа.

Защото - има засади, врагове и крах.

 

Отместай погледа си не трескаво-често.

Но и на едно място само - не дръж го.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??