28.01.2017 г., 16:30 ч.

Здравей Живот 

  Поезия » Философска
671 1 3

    Здравей Живот

 

Здравей, Живот, рисуваш бръчки по лицето,

но не можеш да достигнеш до сърцето.

то младо е, като сърцето на детето.

Тупти непрекъснато – моторче любимо едно,

ти толкова пъти оставало си само.

 

Здравей, Живот, къде е Любовта?

Къде очаква ме тя забулена?

Попитай нея, моята Съдба!

 

Здравей, Живот, ти толкова различен,

понякога страшен, труден но не безличен.

Ти вече си голям, на половин век,

 а колко ли живее на този свят човек.

 

Здравей, Живот, с усмивка аз живея,

вярно, не скачам както преди и не пея!

Но живея, ден подир ден те живея!

 

Ти ми показа и твоето хубаво лице,

дари ме не с едно дете, а с две!

Те са мойте малки слънчица,

част от мен са, в моето сърце.

Те ще продължат пътя ми на света!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??