1.08.2007 г., 12:52 ч.

ЗДРАВЕЙ, КАПЧУК 

  Поезия
477 0 3
Навън дъжд тихо заваля без звук,
на гости дойде с токчета капчук.
Сърцето мое заигра във тръс,
но гостът се оказа по-чевръст!

Облян във пот, неспирен и игрив,
а аз задъхах се, поспрях за миг!
Какъв гост шегаджия, веселяк,
до утре обещава да играе чак!

Тъй спретнах весело празненство,
разходих се под дъжда с тържество!
Разтуших се, без да увяхна,
а капчукът за сбогом с капка ми махна!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??